Vadásztörténetek és mesék felnőtt gyerekeknek, a természet rajongóinak

Vadásztörténetek és mesék felnőtt gyerekeknek, a természet rajongóinak

Ára: 500 Ft.

Leírás:

A mintegy százharminc természetfotót tartalmazó fotóalbum négy részből áll.

Bevezető gyanánt. (Hobby, vagy valami más.) Egy szenvedély és kedvtelés lélektani hátterét kívánja bemutatni, rávilágítva arra, hogy az emberi tevékenységnek milyen sokféle motivációja lehetséges egyidejűleg.

Két líraian megrajzolt meserészlet mutatja be az erdő és a nádas világának életét, különbözőségét mindazoknak, akik szeretik a természetet, s azoknak is, akik még csak leendő rajongói.

Valóságosan átélt vadászkalandok történetei,ahogy azt vadászok, erdészek, a nádi világ emberei, természetjárók évezredek óta elmondják egymásnak. Tíz rövid epizódot mesélek el kalandjaimból: az Éden időszakát, amikor még nem tett az ember annyi kárt a természetben, amennyit manapság. Hírt szeretnék adni gímszarvasok, dámvadak, muflonok, vaddisznók, őzek életének egy-egy általam jellemzőnek és érdekesnek tartott eseményéről. A fényképfelvételeken pedig rajtuk kívül a madárvilág tagjainak egy-egy emlékezetes megnyilvánulását kívántam megörökíteni. Ez nem mindig sikerült: több az emlék, mint a kép, pláne a jó kép. Az olvasó megismerkedhet kócsaggal, gémekkel, bakcsóval, bíbiccel, nagygodával, nádirigóval, cserregő nádiposzátával, kékbeggyel, vércsével, ölyvvel és társaikkal, ha másként nem is, csupán egy rövid bemutatkozó "kézszorítás" erejéig. Megismerésükhöz amúgy ugyanannyi idő szükséges,amennyi bármelyikünk párjának, barátjának megismeréséhez: egy élet is kevés hozzá.

Fotóalbum.Képeit annak reményében készítettem, hogy mindannyiunkban segítenek tudatosítani értékeink megóvásának szükségességét, felelősségét.