„Gyémántfélkrajcár”-ra figyelő tizenévesek -Rendelésre!

„Gyémántfélkrajcár”-ra figyelő tizenévesek -Rendelésre!

Ára: 4200 Ft.

Leírás:

Könyv digitálisan lapozható CD-én

Közelmúltbeli konferencián hangzott el:
„Évente 300 milliárd forint értéket dobunk a kukába.”, vagyis szemétbe. Ott rejtőzik századunk GYÉMÁNT FÉLKRAJCÁRJA!
Jórészt csomagolási hulladék, amit környezeti problémákra fogékony fiatalok segítségével megmenthetnénk, újra hasznosíthatnánk.
A könyv fő fejezete:
„CSELEKEDJ LOKÁLISAN” ökoiskolások példáin mutatja, hogy mi mindent tehetnek a fiatalok eredményesen a környezetük érdekében.
A tartalom köztisztasági problémákkal indít. Érdeklődést felkeltő történetekkel, képekkel mutatja be a gyakori csomagolóanyagokat: papírt, üveget, fémet, műanyagot, italos kartont. Üzemi folyamatábrákon kísérhetik végig az újrahasznosítást, láthatják az újratermékeket.
A „Maradék sorsa” című fejezet hazánk egyetlen Hulladékhasznosító Művébe és a legmodernebb hulladéklerakóba, Pusztazámorra kalauzol.
Záró fejezete az ŰR-be tekint és megnyugtat: bár ott is gyűlik a hulladék, az ember már töri a fejét okos hasznosításán.

A közel 200 oldalas könyv tartalmát egy 7 tagú csoport párbeszédes stílusa és oldalanként 3-5 színes rajz, fotó vagy ábra teszi lenyűgözővé. Az ökoiskolák mellett a Vidékfejlesztési Mi-nisztérium, a Fővárosi Közterület- fenntartó Zrt. és hulladékgazdálkodással foglalkozó intézmények adtak bőséges szaksegítséget a könyv hiteles és gazdag mondanivalójához.