Mi a helyes válasz, ha a Föld jövője a tét? Norman Myers - Julian L. Simon

Mi a helyes válasz, ha a Föld jövője a tét? Norman Myers - Julian L. Simon

Ára: 2200 Ft.

Leírás:

Valaki így határozta meg az optimista és a pesszimista embert: az optimista azt mondja: "Szerintem ez a lehető világok legjobbika". Mire a pesszimista így válaszol: "Attól tartok, igaza van". Sosem folyt még oly heves vita az embert körülvevő földi környezet helyzetéről, vélt vagy valódi válságáról, mint napjainkban.

Vajon természeti világunk történelmi örökségnek tekinthető-e, amelyet éppen teljes elpusztítással fenyegetünk, ha nem változtatunk az erőforrásokat kihasználó eddigi módszereinken? Vagy a környezetvédők egyszerűen csak vaklármát csapnak, és alábecsülik a természet önfenntartó képességét és az emberiség alkalmazkodókészségét? Vajon valóban aggódnunk kell-e a fajok kihalása miatt? És vajon képesek vagyunk-e új erőforrásokat találni, vagy az egyre fogyókat helyettesíteni?

Norman Myers, a kitüntetett környezet- és természetvédő, és Julian Simon, a Maryland Egyetem közgazdásza, a környezetvédelmi mozgalmak szkeptikus kritikusa, e kérdésekre adott válaszaikkal két teljesen eltérő álláspontot képvisel. Ez a könyv a Columbia Egyetemen tartott élő, provokatív vitasorozatok átirata: Mi a helyes válasz, ha az emberiség és a Föld jövője a tét. Norman Myers a környezettudományok egyik vezető, elhivatott tudósa. Az Oxfordi Egyetem vendégprofesszora, az Egyesült Államok Tudományos Akadémiájának tagja, a Világ Természetvédelmi Alap (WWF) tiszteletbeli tagja. Julian L. Simon az üzleti étet professzora az amerikai Maryland Egyetemen. 1990-ben megnyert egy közismert, 10 éves fogadást, mert helyesen jósolta meg azt, hogy öt nyersfém világpiaci ára 1980 és 1990 között csökkenni fog (tükrözve azt, hogy a nyersanyagoknak egyre inkább bővében leszünk)

További termékek: